Sommerutgaven i trykken

Forrige torsdag gikk printfilen til vårt andre papirnummer avgårde i retning trykkeriet. Her får du en liten forsmak på noe av det man kan vente seg i Oppstrøms #2.

NB! Frem til 10. juli kan du kjøpe abonnement på Oppstrøms som inkluderer den neste utgaven, og du finner ulike abonnementstyper her.

I Oppstrøms’ sommernummer kan du lese et intervju med steelheadfisker og Patagonia-ambassadør Dylan Tomine. Tidligere kommuneoverlege og laksefisker med seksten laks på over seksten kilo siden 2003, forteller hvordan han tenker når han nærmer seg elva. Du kan lese om kartelgging av GT-fiske på Maldivene, en trippel om Nord-Norge og et magisk fotoessay fra sommer i svensk Lappland. Du kan lese forfatter, poet og fiskeguide Chris Dombrowski (mannen bak boka Body of Water), et langt essay om hva tingene vi fluefiskere omgir oss med egentlig symboliserer og du kan lese om en stor fisk i Børgefjell. Til sist, men ikke minst, redaksjonen snakker med en svensk/dansk DJ for å få svaret på det eldgamle spørsmålet: Hva er egentlig verdens aller vakreste fluesnelle?

Her er noen små innblikk i utvalgte saker:

McGuane har sagt noe glitrende om nødvendige kvalifikasjoner for en steelheadfisker: En stor arm og lav IQ. Men det var før speying ble vanlig. Nå er den eneste kvalifikasjonen lav IQ.

Dylan Tomine, «På vei til elva» (Oppstrøms #2, 2020).
Dylan Tomine. // Foto: Cameron Karsten

Vi kalder den kongen, men i realiteten minder den til tider om en prinsesse. En meget sur prinsesse.

Johan Bjerg, «En postmoderne opdagelsesrejse» (Oppstrøms #2, 2020)
Lucas Lund Msiska har funnet sin prinsesse. // Foto: Johan Bjerg

… finner de en suksessoppskrift så holder de nærmest manisk på den, og kan gå den samme runden i dagesvis.

Andreas Lium, «Stillstand» (Oppstrøms #2, 2020)
Samme beiterunde. Dag etter dag. // Foto: Joakim Andreassen

Mange elementer blir en god helhet som legger til rette for at man kan fiske godt. Og jeg tror at de fleste fiskere, hvis de er på sporet av alle disse elementene, vil kunne øke fangsten betydelig..

Øystein Hveding, «Ni av søtten» (Oppstrøms #2, 2020)
Foto: Privat.

Frem til 10. juli kan du kjøpe abonnement på Oppstrøms som inkluderer #2, og du finner ulike abonnementstyper her.

NB: Etter 2. utgivelse er det selvsagt mulig å også kjøpe #2 i en rekke utvalgte butikker, samt via vår nettbutikk som «back issue»