Illustrasjonsfoto: Norsk Havbrukssenter // flickr.com/photos/havbrukssenter

Sjømat Norges siste halmstrå

I serien; «Vi tror ikke på forskning og i hvert fall ikke den som ikke sier at alt står såre vel til i norsk oppdrettsindustri», har vi nå kommet fram til Sjømat Norges forsøk på å diskreditere Havforskningsinstituttet gjennom å vise til en forskningsevaluering fra 2012.

Kommunikasjonsdirektør i Sjømat Norge (tidligere Fiskeri- og havbruksnæringens landsforening, FHL), Are Kvistad, trakk denne evalueringen fram under debattmøtet i Oslo i midten av mars, og administrerende direktør i samme landsforening, Geir Ove Ystmark, gjentok det hele siden. Både på iLaks.no og i en kortversjon i Dagens Næringsliv.

Forskningsevalueringen det vises til er Stø på Havet – en rapport bestilt av Nærings- og Fiskeridepartementet (den gang Fiskeri- og kystdepartementet) i 2010 og levert av Oxford Research i 2012.

Her kan alle lese at det eneste som ikke er vurdert i denne evalueringen, er det Sjømat Norge prøver å gi inntrykk av, nemlig at Havforskningsinstituttets konkrete forskningsresultater og forvaltningsråd gitt med utgangspunkt i disse, er funnet å være av dårlig eller tvilsom faglig kvalitet.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.