Sikkert kort for sulten høstørret

Man kjenner det når høstrugger som dette tar flua. // Foto: Joakim Andreassen

Kanskje går dette ut over integriteten som imitasjonsfisker, men denne er i det minste ment å være en relativt presis imitasjon. Og en meget effektiv sådan.

Med «presis imitasjon», mener jeg at flua spiller på naturlige triggere slik at den identifiseres som mat - og ikke kun som en provoserende inntrenger. Dette har en klar fordel ved at fisken angriper flua mer selvsikkert, og man opplever dermed færre napp uten vellykket kroking.

En troverdig imitasjon innbyr også til et mer spennende og teknisk fiske etter min mening.

Startsperre

Det gikk mange år før jeg virkelig tok tak i streamerfiske etter ørret. I begynnelsen eksperimenterte jeg kun sporadisk med dette fisket, og da gjerne med amerikanske mønstre. Store prangende fluer, flash i alle retninger, kunstige øyne og leddet kropp.

Fluenavn som Candyman, Sex Dungeon og Area 51 gjorde at det skurret litt for min del. Åsenskjea, Sølvkroken Spesial og Halnekongen høres tross alt minst like innbydende ut. Streamerne ble bokstavelig talt skrinlagt i en lenger periode. Helt til jeg endret tilnærmingen.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Akkurat nå får du én gratis prøvemåned på vår digitale tilgang.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Abonnement

Kjøp abonnement på Oppstrøms

Gaveabonnement

Gi gavekort på Oppstrøms

Nyhetsbrev

Få sporadisk vaking i innboksen!