Sikkert kort for sulten høstørret

Man kjenner det når høstrugger som dette tar flua. // Foto: Joakim Andreassen

Kanskje skader dette integriteten som imitasjonsfisker, men det får så være. Denne er i det minste ment å være en relativt presis imitasjon. Og en meget effektiv sådan.

Det nærmer seg høst, og det er på tide å finne fram streamer-arsenalet – for alle vet at det skjer noe med ørret på denne tiden av året.

Kåthet i kombinasjon med å hevde et revir skaper situasjoner som minner lite om det man finner med «førrfina» tørrfluefiske og selektive ørreter. I denne saken tar jeg for meg akkurat dette, og presenterer det jeg mener er en av de mest effektive fluene for aggressiv høstørret.

Startsperre og naturlige triggere

Med «presis imitasjon», mener jeg at flua spiller på naturlige triggere slik at den identifiseres som mat - og ikke kun som en provoserende inntrenger. Dette har en klar fordel ved at fisken angriper flua mer selvsikkert, og man opplever dermed færre napp uten vellykket kroking.

E...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.