Når skumringen tegner nutene i klare konturer, begynner den gyldne timen på Hardangervidda. Stor fisk kan sige mot utoset. // Foto: Svein Røbergshagen

Røbergshagens søken etter våte røtter på Hardangervidda

I filmen Fluefiske til fjells dekket Svein Røbergshagen (og co.) i sin tid ytterpunktene av Hardangervidda, men på sentralvidda har han kort fartstid. Det er nå i ferd med å endre seg. Vi tok en prat med Svein om naturen på vidda, klassiske ørretfluer og refleksjoner rundt livet som moden fluefisker.

– Det er virkelig verdifullt å kunne fiske på sentralvidda med de samme folka som jeg fisket med da vi laget Fluefiske til fjells.

Han karakteriserer det å endelig få prøve dette høstfisket som en opplevelse han håper å gjenta fiskerlivet ut.

– Sterk og storslagen natur først og fremst, med stein- i alle mulige størrelser og former og over alt. Som kastet rundt i terrenget, og kanskje slik de har ligget siden siste istida. Det er lav, lyng og vier og ingenting mer. Kanskje gjør skrinnheten sjela di litt naken, du må i større grad enn andre steder finne ut hvordan naturen snakker til deg- om du har antenner for denslags. Jeg bruker mye mer tid på å lese linjene i terrenget og se på konturene av store steiner som ser ut til å balansere på et merkelig vippepunkt, enn jeg har flua i vannet, forteller Røbergshagen ivrig.

Heller ikke ørreten ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.