igler
Bred over ryggen. Men hva har den spist? // Foto: Joakim Andreassen

Reserveplan for dager der gode råd er svindyre

Mest sannsynlig er det dårlige forhold når du har tid til å fiske, men det trenger ikke å innbefatte dødtid. Prøver du denne imitasjonen på trege dager, så kan du risikere heftige takes.

Artsgruppen igler har en enorm utbredelse. Flere av dem blir relativt store, de fleste lever i ferskvann, og disse er tilgjengelige for fisken året rundt. Vi har nærmere 30 arter i Norge, og de som er mest aktuelle som byttedyr for ørret er typisk halvannen til åtte centimeter lange.

Men hvorfor fisker vi så lite med imitasjoner av denne vannlevende proteinbomben?

Her tar jeg for meg litt historie, mitt eget iglefiske, samt presentasjon av en enkel imitasjon som henter inspirasjon fra et moderne iglefiske.

Amerikanske iglepionerer

Som så mange ganger før innen imitasjonsfiske, er amerikanerne foran oss i løypa. Langt foran. Vi adopterte riktignok flua Wolly Bugger (fra USA) tidlig, som med litt fantasi eller justering kan minne om en igle.

I de senere år har ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.