Pusser tre og drømmer om diger ørret

Vakkert redskap i Theodor Kittelsen-aktige omgivelser. Sånn det bør være. // Foto: Agathe Matilda Borg

I en tidsalder der forbruket er fullstendig ute av kontroll, er det alltid befriende å se ekte nisjehåndverk. På Vang i Hedmark lages det sjelfulle produkter mens vinteren herjer på sitt verste.

Det blir mer og mer vanlig å bytte ut tradisjonelle trehåver med håver laget av metall. Noen ganger også karbon. Døde materialer hentet opp fra et krater i jorda. En del av en syklus som ikke er bra for jordkloden.

Er du derimot som Larry David, en som virkelig respekterer tre, så vet du at trehåver fremdeles er de aller fineste. Noen er også i smykkekategorien, og i et gitarmakerverksted ved Mjøsa skapes det magi.

Vi tok oss en prat med de som står bak prosjektet:

Hvem er Trygve og Glenn i Team Ulvehyl?

Trygve Johanessen (TH): Gitarbygger på 60 år. Begynte å lage gitarer sånn omtrent for ti år siden. Grunnen til at jeg begynte med dette, var fordi jeg kjørte litt for hardt med jobb, eget firma, mange ansatte osv. Firmaet som var innen finans og økonomisk rådgivning gikk veldig bra. Møtte plutselig veggen, og alt sa sto...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.