Perfekte opptak av bonefish under vann

To for prisen av én: Her får du den ultimate guiden til god undervannsfilming av den spreke arten man finner i tropiske farvann. Samtidig som det kanskje kan kurere litt vinterdepresjon.

Figen vet bedre enn de fleste at bonefish er av det lettskremte slaget og at den krever både forsiktig tilnærming, spesielt når det gjelder undervannsopptak.

Her deler han her nyttige erfaringer med det som antakeligvis er den ultimate guiden til gode undervannsopptak av bonefish på Bahamas. Samtidig som den deilige filmsnutten mest sannsynlig gjør deg litt mindre vinterdeprimert.

Foretrekker solfylte strender fremfor vinter i Norge

Bloggerlegende (det mennesket som faktisk startet først av alle med fluefiskeskriverier på internett, hands down) og fluefiskeskribent, Christian Figenschou (aka Figen), er på ingen måte typen som blir euforisk av nypreparerte skiløyper i Oslomarka.

Han liker seg best der det er varmt og bedagelig når vinteren herjer som verst i Norge. Og nettopp derfor har han i årevis prøvd å ta jevnlige avbrekk fra det evinnelige østlandske samfunnsmaset i form av turer til Bahamas. Noe han som regel lykkes svært godt med.

På en av de siste turene før pandemien hindret all form for vinter-refugio av overnevnte slag, tok han i tillegg med seg GoPro-kamera for å prøve å få noe bra undervannsfilm av bonefish.

Dette må man vel si at han også lyktes med.

Utviklet den ultimate metoden for undervansfilming av bonefish

Sammen med fiskekompisen Lars Kyhnau Jensen, fikk Figen masse gode undervannsopptak av svømmende bonefish med det som var svært enkle grep.

I den anledning laget han en slags guide som gir deg suksessgaranti:

1. Finn bonefish.
2. Legg kameraet i vannet.
3. Trekk deg tilbake og vent (drikk øl etter behov).
4. Dersom du begynner å kjede deg, fisk litt (valgfritt).

Under ser man resultatet (som nytes best i lenestol med kaffe, i trygg avstand til snø og vinter).

nb_NO