Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Nylinder, Stubø og Lemke på ekspedisjon. // Foto: Kristian Matsson
Nylinder, Stubø og Lemke på ekspedisjon. // Foto: Kristian Matsson

Paranoid ekspedisjonsparodi

Oppstrøms på papir

Tegn abonnement eller kjøp enkeltutgaver her.

Det siste tilskuddet fra Rolf Nylinder er en slags (ufrivillig) tulleversjon av en Krakauer/Proennecke-symbiose. Denne gang er det i tillegg gratis, og slikt blir det garantert god stemning av i nordiske karantenehjem.

I dag skjedde det som ofte skjer når man er journalist og skal forholde seg til Rolf Nylinder: Man finner en ny film på internett uten at man har fått verken pressemelding eller en heads up.

Som vanlig klagde jeg litt på å “misse out” på nyhetsverdi. I retur fikk jeg noenlunde det samme svaret jeg alltid får:

– Haha! Det er jo ingen som har sett den enda. Du blir sikkert den første som skriver om det.

Moralen er vel (igjen) at det er sånn det er å forholde seg til kunstnere. Og hvis ikke Sean Penn hadde vært underlagt et gigantisk produksjonsselskap med eget PR-team, så hadde det sikkert vært samme sak der da ekspedisjonsklassikeren Into The Wild kom i 2007.

Uhøytidelig fleip med det ekstreme?

Det er svært påfallende at fluefiskefilmer skal være sykt ekstreme, og det virker som om mange (kanskje spesielt amerikanere) er veldig opptatt av å formidle hvor crazybanana det de driver med faktisk er.

Hvorvidt det er det Nylinder her har i tankene, vites ikke. I hvert fall har han ikke noe veldig bekreftende svar på det selv.

– Dette er «stream of consciousness». Jeg tenker ikke, jeg bare klipper, forteller Nylinder.

Uansett, her blir vi med Rolf Nylinder, Kristian Matsson, Håvard Stubø og Markus Lemke inn i villmarka og ut på en psykososial reise. I Sverige. Med helikopter, som da uten tvil legger opp til det som er en herlig selvironisk tilnærming til det ekstreme.

Karantenen ble plutselig litt bedre.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!