På vei til elva: Tom Rosenbauer

Foto: Brian Grossenbacher

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

I Skandinavia er Tom Rosenbauer kanskje mest som vert for verdens største fluefiskepodcast, The Orvis Flyfishing Guide Podcast. Han debuterte imidlertid som kommersiell fluebinder da han var 14 og har jobbet for Orvis siden han gikk ut av college. Tom har gitt ut en rekke bøker om teknisk fluefiske, og én av dem (Å lese en ørretelv) ble gitt ut på norsk under den oversatte fluefiskelitteraturens gullalder på 80- og begynnelsen av 90-tallet.

Han har blitt kåret til «Angler of the Year» av det nå nedlagte «Fly Rod & Reel» og vært programleder for «The New Flyfsisher», som går på PBS i USA. Tittelen i epost-signaturen hans er Chief enthusiast, Orvis Rod & Tackle, noe som føles treffende. Tom er en pasjonert fluebinder, og podcastepisodene med Tim Flagler fra Tightline Productions, der de to tar fluebinde-nerding til nye og ukjente galakser, er Oppstrøms-redaksjonens favoritter. Da vi begynte å snakke om musikk, viste det seg imidlertid at nerde-tilbøyeligheten ikke var begrenset til fluebinding.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NO