Foto: Brian Grossenbacher

På vei til elva: Tom Rosenbauer

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

I Skandinavia er Tom Rosenbauer kanskje mest som vert for verdens største fluefiskepodcast, The Orvis Flyfishing Guide Podcast. Han debuterte imidlertid som kommersiell fluebinder da han var 14 og har jobbet for Orvis siden han gikk ut av college. Tom har gitt ut en rekke bøker om teknisk fluefiske, og én av dem (Å lese en ørretelv) ble gitt ut på norsk under den oversatte fluefiskelitteraturens gullalder på 80- og begynnelsen av 90-tallet.

Han har blitt kåret til «Angler of the Year» av det nå nedlagte «Fly Rod & Reel» og vært programleder for «The New Flyfsisher», som går på PBS i USA. Tittelen i epost-signaturen hans er Chief enthusiast, Orvis Rod & Tackle, noe som føles treffende. Tom er en pasjonert fluebinder, og podcastepisodene med Tim Flagler fra

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.