Staking i tidevannssumper. // Foto: Copi Cojta

På vei til elva: Riverhorse Nakadate

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

I en episode av The Fly Tapes, en amerikansk podkast der man i hver episode møter en fluefiskeskribent gjennom et intervju og en høytlesning, hørte jeg en fiskehistorie ulik alle andre fiskehistorier. Rammen var en redfish-tur i tidevannssumpene i Louisiana, men historien handlet egentlig om en mor og en sønn og var hjerteskjærende. I tillegg var stemmen som leste, myk og katteaktig, hes og syngende på en gang. Det var hypnotisk.

Stemmen tilhørte texaner, Patagonia-ambassadør og skribent Nathaniel Riverhorse Nakadate. Riverhorse er fra Texas og fisker bass og redfish i tidevannssumpene langs Golfkysten. Han er er fast bidragsyter til The Flyfish Journal, men har skrevet for en rekke magasiner, blant annet Surfer og gitarmagasinet The Fretboard Journal. Riverhorse bor i en liten bungalow i Houston sammen med en kano, en pickuptruck og en haug med gitare...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.