På vei til elva: Ivar Nikolaisen

Gladgutt fra Moi. // Foto: Joakim Andreassen

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

Da Ivar Nikolaisen tok over som vokalist i Kvelertak i 2018 hadde han store sko å fylle, noe Ivar selv var den første til å innrømme. «Erlend er en løve, og jeg er ei lita rotte», fortalte han NRK. «Men denne rotta er rimelig forbanna og full av smitte og pestilens, klar for å spre faenskap til nye høyder!» Med skiva «Splid» skulle det vise seg at rotta leverte, og hvem hadde egentlig grunn til å være skeptisk? Ivars stemme hadde allerede gitt The Good, The Bad & The Zugly en vitalitet uten veldig mange sidestykker i europeisk rock. Dessuten slektet han fra en familie som er norsk rocks svar på Kennedy-klanen.

Da På vei til elva-redaksjonen satte seg inn kjerra med Ivar, var vi ikke bare klar over mannens musikalske bonafides, men også at han var en ihuga ørretfisker. Og at han stammer fra et område som er et ubeskrevet blad i norsk ørretfiske: Sørvestlandet. Vi hadde så mange spørsmål. Er Rogaland bedre enn sitt rykte? Hvordan avler en familie fram så mange musikalske profiler? Finnes det en hemmelighet bak skandinavisk rock? Hvilke låter skal han spille for oss? Ivar var kort og godt et drømmeobjekt for denne spalten. Det var bare én hake. Kunne vi stole på ham?

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 7 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian