Gladgutt fra Moi. // Foto: Joakim Andreassen

På vei til elva: Ivar Nikolaisen

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

Da Ivar Nikolaisen tok over som vokalist i Kvelertak i 2018 hadde han store sko å fylle, noe Ivar selv var den første til å innrømme. «Erlend er en løve, og jeg er ei lita rotte», fortalte han NRK. «Men denne rotta er rimelig forbanna og full av smitte og pestilens, klar for å spre faenskap til nye høyder!»

Med skiva «Splid» skulle det vise seg at rotta leverte, og hvem hadde egentlig grunn til å være skeptisk? Ivars stemme hadde allerede gitt The Good The Bad and The Zugly en vitalitet uten veldig mange sidestykker i europeisk rock. Dessuten slektet han fra en familie som er norsk rocks svar på Kennedy-klanen.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.