Håvard Stubø
Foto: Arne Mobakken

På vei til elva: Håvard Stubø

Fluefiske er synonymt med lange bilturer, og lange bilturer er synonymt med musikk. Vi kjører shotgun med utvalgte fluefiskere og lar dem plukke ut ti låter til turen.

I Oppstrøms #6 i 2021 var det Narviks store sønn, Håvard Stubø, som styrte lydanlegget.

Tiden rundt 2010 begynner å se ut som en gullalder for skandinavisk fluefiskefilm. Både Bård og Lars og Tørrfluelandet-filmene var nettopp ferdige, Lars og Lars blogg-TV var ennå ferskt og i Sverige og Danmark skulle snart Peter A. Christensen og Rolf Nylinder begynne å slippe sine filmer.

Inn fra nord kom en ung jazzmusiker som dro på turer med en musikalsk, pan-skandinavisk (nordisk) samling av fiskere og filmet det. Håvard Stubø og Jazz & Flyfishing befant seg innafor det som hadde blitt en ironisk, morsom og særskandinavisk fluefiskefilm-tradisjon, men noe var også annerledes. Håvard fikk røyer i glassklare vann. Store røyer. Og for mange sørpå åpnet filmene for et helt nytt stillevannsfiske.

Han har forblitt produktiv. Jazz &...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.