A man with a plan. Lenth på merdekanten. // Foto: Tommy Andresen

På merdekanten med Lenth

Uke 17

Under finner du den ferskeste posten. Scroller du lenger ned, finner du poster fra tidligere uker.

Oppdrettsbransjen har sin egen vennligstemte blogg på iLaks.no. For å opprette en slags balanse, lanserer vi også en slags blogg for leserne våre. I «På merdekanten med Lenth», fungerer Lars som Oppstrøms' helt egne akvakultur-kommentator.

Uke 17

Etter en liten kunstpause gjør «På merdekanten» come back med en skikkelig gladsak fra finansnettstedet E24:

Blekansiktene har vunnet en rettssak mot de brysomme rødhudene i Canada. Og selv om det er litt uklart hva denne rettssaken faktisk dreide seg om, har nybyggerne fra den andre siden av Atlanterhavet visstnok fått lov til å fortsette å besudle naturen i rødhudenes eget matfat. Halleluja!

Ifølge oppdretterne selv er beslutningen en «positiv utvikling for urfolk og befolkningen ellers der lakseoppdrett drives, og opprettholder tusenvis av jobber i området.»

Fint å se at den hvite mann fortsatt mener at indianeren ikke er i stand til å tenke selv – 150 år etter at de ble fratatt alt de had...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.