Witzøes asiatiske eventyr. // Illustrasjon: Jørgen Platou Willumsen

På merdekanten med Lenth: Kina spesial

Denne uken er temaet så brennhett at vi har valgt å publisere det som en helt egen artikkel. I uke 5 av «På merdekanten med Lenth» skal vi bli med det norske lakseeventyret på en fantastisk reise i Orienten.

For 12 år siden ga Torbjørn Jagland & Nobelkomiteen fredsprisen til den kinesiske regimekritikeren Liu Xiaobo. I etterpåklokskapens klare lys var dette fryktelig korttenkt, for hva skjedde? Jo, fornærmede kinesere bestemte seg for å boikotte norsk oppdrettslaks. Som finansdirektøren i Kina-markedsleder SalMar, Trine Sæter Romuld, sa til NRK: «Fredsprisen har gjort stor skade for det markedsarbeidet som vi har gjort i Kina over lengre tid.»

Irriterende med sånne fredspriser, Romuld.   

En spansk en i...

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO