På jakt etter ryper, røyer og ro

Mange fluefiskere har problemer med å kose seg om vinteren. Mathias Leines Dahle har imidlertid en lang rekke argumenter for hvordan selv den mest konservative purist kan finne glede i et snødekt landskap.

Kalenderen viser 28. februar. Åpent vann og vakringer er ennå mange måneder unna her i Indre Troms. I fjor gikk ikke isen før i slutten av juni.

Heldigvis har jeg flere bein å stå på. Dette er tiden for å jakte på sky vinterryper en siste gang før sesongslutt. Og det er tiden for å håpe på at det begynner å bli liv under isen. I tillegg er det nå lyset for alvor vender tilbake til en kald og karrig vinterverden her i nord.

Det er duket for et skikkelig eventyr med børse og fiskestang. 

Vinden tar godt tak på vei gjennom glissen fjellbjørkeskog. // Foto: Kjerstin Andrea Mæland

Turen legges til Dividalen nasjonalpark, på grensa til Sverige. Kjæresten min Kjerstin og jeg har avsatt 25 dager. Vi kjenner området godt fra før etter mange kortere turer de siste åra. Alltid med det samme målet for øyet; vandre og høste av en rik natur. Finne roen. Skape opplevelser for livet.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du viktig journalistikk om villaksen.

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.