På brekket #22
Tar vi vare på nok natur? // Foto: Joakim Andreassen

På brekket #22: Hedmark i Romsdal, elveforvaltning og NZ-lakes

Velkommen til sensommerens andre temperaturmåling av (fluefiske)miljøet. Det være seg nyheter, filmer, sladder, utstyrsnytt eller bare tilfeldige greier. På brekket finner man så mangt.

På brekket #22 inneholder blant annet natur-oppsig i Wyoming, laksehungrige innlandsgutter, tailende ørret i fjellvann på NZ, og et serietips for den som liker sci-fi.

Elveforvaltning i harmoni med jordbruk

Jordbruk og elver er ikke nødvendigvis noe som går spesielt godt sammen. Drenering under vanningsperioder kan være fatalt for elvens økosystem, og i store ranch-områder i USA er dette vanlig.

I Spread Creek i Wyoming har ildsjeler, lokale ranch-eiere og Trout Unlimited spilt på lag og funnet det som er en bærekraftig løsning alle er tjent med.

Her fortelles historien, i det som er en fin liten minidokumentar som sender litt tru på menneskeheten inn i helgen.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.