På brekket #19
Havforskningsinstituttet har forsket på laks som blir mindre. // Foto: Joakim Andreassen

På brekket #19: Tana, Rena, F3T, Søviknes og forklaring på liten laks

Velkommen til ukas temperaturmåling av (fluefiske)miljøet. Det være seg nyheter, nye filmer, sladder, utstyrsnytt eller bare tilfeldige greier. På brekket finner man så mangt.

På brekket #19 inneholder Tana-stenging og Rena-åpning. Fluefiskefilm for den som har fått en treg sesongstart, forklaring på mystisk nedgang i størrelsen på laks. Og Terje Søviknes. Dessuten: Anthony Bourdain, Richard Hell og kanskje verdens beste TV-serie om fisking noensinne (som du mest sannsynlig ikke har sett).

Tana forblir stengt

Etter en nærmest total kollaps av laksestammene i Tana, ble norske og finske forvaltningsmyndigheter enige om å stenge elva for laksefiske i 2021. Stengningen skjedde til ganske høylydte protester fra lokalt samisk hold. Som følge av press sendte Klima- og miljødepartementet (KLD) i mars et forslag på høring om å åpne for et begrenset laksefiske med faststående redskaper i Tanavassdraget i 2022.

På fredag ble det imidlertid klart at forslaget

For å lese denne saken må du abonnere på OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO