Oppvåkning i Banjojohka

Foto: Håvard Stubø / Allbymyuself Films Inc.

For enkelte er det mye mental oppladning til årets første tur. For Håvard Stubø fortonet det seg litt annerledes.

Den legendariske Narviks-jazzisten har vært et par runder etter sjøørreten tidligere i vår, men i forigår var han på årets første skikkelige fisketur.

– Debuten fant som vanlig sted i Banjojohka. Den elva svikter sjelden, men i går trodde jeg ærlig talt at det var litt vel dårlig føre, selv for Banjojohka: delvis islagt elv, hard vind og temperatur på rundt null, forteller Stubø til Oppstrøms.

Han forteller at det i kveldinga ble vindstille. Da dukket opp noen få, stivfrosne steinfluer. Akkurat nok til at det ble litt vaking.

– Det ble vel en times bra fiske og filming, før isinga i stangringene ble så ille at det ikke gikk an å fiske lenger. Jeg ble så inspirert at jeg satte meg ned og kikket på opptakene med en gang jeg kom hjem, sier Stubø.

Fra en tidligere tur. Sommer i Banjojohka. // Foto: Håvard Stubø / Allbymyself Films Inc.

Da han begynte å skrive på voiceoveren slo det ham at han har tenkt ganske lite på fluefiske den siste tida, og at det egentlig har vært akkurat sånn de siste årene, rett før den første ordentlige fisketuren.

– Det skremte meg litt, må jeg innrømme. Så jeg bestemte meg for å prøve å lage noe på den «oppvåkninga» jeg får hvert år, på den første ordentlige fisketuren. Det minner egentlig ganske mye om en tørrlagt alkis som faller av vannvogna. Én slurk, så er man totalt hekta igjen.

Dagen etter tenkte Håvard på noe annet enn tørrfluefiske…

nb_NO