Oppstrøms endrer seg i 2021 – Hva betyr det for deg som leser?

Vi har gjort en evaluering av første årgang og planlagt den andre. Det innebærer noen endringer for leserne våre. Les mer om hvordan det påvirker deg, og hva du må gjøre.

Merk: Denne saken er over ett år gammel.

Det koster mye å laget et kvalitetsmagasin på limfrest kvalitetspapir verdig et hvilket som helst coffee table i teak. Og fremdeles ønsker vi oss økonomiske rammer som gjør at vi kan se lenger fremover.  

Siden Oppstrøms per i dag koster like mye lite som mange magasiner med både færre sider, ukebladaktig papir, og ryggstifter, har vi derfor tatt beslutningen om å legge oss på et prisnivå nærmere andre skandinaviske magasiner med 100 sider kvalitetsstoff. Økningen vil sikre oss større handlingsfrihet når det gjelder honorering av dyktige svenske, danske og norske bidragsytere, mer egenprodusert journalistikk og økt trygghet i tiden som kommer.

Vi tror på gode bilder og kvalitetsjournalistikk om tar pulsen på et skandinavisk og internasjonalt fluefiskemiljø. I det vi runder første årgang har vi også gjort oss tanker om hva vi ønsker mer av i andre. Bedre økonomiske rammer vil blant annet muliggjøre egenproduserte featuresaker. For eksempel mer klassisk journalistikk om emner, gravesaker og gode portretter. Vi tror det vil komme leserne til gode og håper de er villige til å betale en marginalt høyere pris for 2021-årgangen.

Endring i abonnementsystemet: Vi har nå tatt i bruk et automatisk abonnementssystem, som gjør at du slipper å fornye manuelt etter hver årgang. Den eneste «haken» er at de av dere som tegnet abonnement før første utgave (eller midt i første årgang), må fornye selv.

Under forklarer vi hvordan:

ALLEREDE ABONNENT? Hvis du allerede abonnerer, men vil fornye for 3 nye utgaver (fra når abonnementet ditt egentlig skulle fornyes), så trenger du bare å velge foretrukket abonnement her. Vi fikser resten i vårt abonnementsregister.

NY ABONNENT? Hvis du bare ønsker print, så koster dette 500,- i året. Da mottar man 3 utgaver fra tegning av abonnement. Etter endt årgang trekkes man automatisk og får 3 nye årganger neste år – helt til man eventuelt sier opp. Det samme gjelder dersom du velger det abonnementet som heter Print + digital, men her får du derimot tilgang til både digitalt innhold og papirutgaven. Er du av typen som driter i papirutgaven men elsker det heldigitale, så kan du velge å bare lese nettsakene våre. Dette har en annen profil enn papirmagasinet, og er mer nyhets-, kronikk og teknikkbasert. Et digitalt abonnement koster 39,- i måneden.

NB! Prisen gjelder selvsagt for både svenske, danske og norske lesere! Har du spørsmål om priser, abonnement eller andre greier relatert til Oppstrøms, så kan du kontakte oss her.