Foto: Lars Nilssen

OFA inngår forlik etter smell i tingretten

Har du betalt for fiskekort i Oslomarka, er det sannsynlig at deler av pengene dine nå går til å redde OFA-styret ut av et hull de selv har gravd.

September 2020 valgte styret i OFA (Oslomarkas fiskeadministrasjon) å si opp sin daglige leder, som da kun hadde stått i jobben siden januar 2019. Styremøtet som besluttet oppsigelsen, ble avholdt uten at grunneiernes representanter (Oslo kommune og Løvenskiold) deltok. Oppsigelsen kom i kjølvannet av en konflikt mellom den daglige lederen og nøkkelansatte ved OFA-anlegget i Sørkedalen.

Tidligere i år vakte det oppsikt da Lars Nilssen hevdet at oppsigelsen i realiteten var et kupp og egentlig handlet om kollisjoner mellom to ulike forvaltningssyn og en selvgod organisasjonskultur. I OFAs svar ville de ikke kommentere oppsigelsen, men forsvarte sin egen forvaltning og organisasjonskultur.

Den daglige lederen gikk til sak mot OFA, og saken skulle opp i tingretten i mars. Nå har Oppstrøms blitt kjent med at OFA og den oppsagte daglige lederen inngikk et forlik tidligere denne uka.

I forliket, som Oppstrøms har fått innsyn i, går OFA med på å betale den tidlig...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.