Nydelig om svensk innlandsfiske

Foto: Håkan Stenlund

En aldri så liten visuell nytelse fra fiskeområdene i Sorsele + tilstandsrapport fra den ikke ukjente svensken bak filmen.

Det har vært mer eller mindre stille fra Rolf Nylinder etter den fatale brannen som tok knekken på alt filmutstyret og materialet hans. Vi trodde lenge at han hadde inntatt en kronisk inkognitotilstand, og det gikk faktisk så langt at vi dro til Umeå for å se til ham.

Da fant vi ut tre ting: 1. Han levde i beste velgående og hadde flyttet inn i et møblert retro-hjem med en vakker kvinne. 2. Han hadde lært seg å lage smakfulle vegetarpastaretter, samt å glasere avokado. 3. Han var blitt spesialist på kunnskap om polarsirkler.

Lover mer random underholdning

Nylinder lager fremdeles film, men har de siste årene konsentrert seg om å gjøre kommersielle ting for å kunne tjene til livets opphold.

- Å lage fluefiskeunderholdning er vel cirka like «godt» betalt som å drive fluefiskenettsted, er det ikke? Foruten noen få nytenkende brands (de vet selv hvem det gjelder) som er positive til å betale litt for slike ting, er det ikke spesielt bærekraftig å dunke ut gratisgreier på nett i all evighet, sier Nylinder.

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.