Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Foto: elwhafilm.com

Ny film om elvefrigjøring

Oppstrøms på papir

Tegn abonnement eller kjøp enkeltutgaver her.

Alle med en kombinasjon av interesse for både fluefiske og naturforvaltning fikk nok med seg den smått legendariske og vakre dokumentaren om det å rive utdaterte elvedemninger i USA. Det har skapt ringvirkninger.

Felt Soul Medias DamNation ble starten på en folkebevegelse som nå har klart å utrette svært mye positivt for rennende vann i Nord-Amerika.

En av elvene som har fått livet tilbake er Elwha, og denne ble også dokumentert i DamNation. Nå er det laget en egen film om nettopp dette. Et prosjekt som faktisk ble iverksatt før Felt Soul Media gikk i gang med sin film.

Artikkelen fortsetter under bildet.

returnoftheriver_03_opstrms
Filmskaperne John Gussman og Jessica Plumb. // Foto: elwhafilm.com

Return of the River serverer en historie om håp og mulighet blant det som er en lang rekke med dystre miljønyheter. Det er en film for vår tid: En invitasjon til å vurdere sprø ideer som kan forandre verden til det bedre. Den har en usannsynlig suksesshistorie om miljø- og kulturrestaurering, forteller filmskaper, John Gussman.

Filmen om Elwha er først og fremst en historie om folket og landet de bor i. Filmen viser mennesker som nektet å gi opp drømmen om en frittrennende elv med en årlig strøm av laks på vei oppstrøms for å gyte. Return of the river tar i følge produsenten for seg mennesker og perspektiver på begge sider av Elwha-debatten.

– Det er en fortelling om globale konsekvenser. Om det å utforske det komplekse forholdet mellom samfunn og miljø, sier Gussman.

Se traileren under.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!