Foto: Black Fly Eyes

«Norske» litauere på Seychellene

Flats-fest i det indiske hav kreditert prisvinnende Black Fly Eyes. Her er traileren for deres kommende langfilm.

Black Fly Eyes er et lite filmcrew som består av to Litauere som har bodd i Norge i de siste fem årene. Der har de jobbet med helt andre ting enn film, og Nerijus Rupciauskas og Vaidas Uselis møtte hverandre i Oslofjorden mens de jaktet på sjøørret.

Hobbyprosjekt ved siden av jobb
– Vi hadde allerede da en stor interesse for fiskefilm, og startet Black Fly Eyes som et hobbyprosjekt. Det var vel mer et slags forsøk på lage fiskefilm i denne perioden, og vi brukte som folk flest DSLR og GoPro-kameraer, sier Nerijus Rupciauskas til Oppstrøms.

Interessen fortsatte å vokse og gikk raskt over i en profesjonalisering. Dette resulterte blant annet i en Gullkrok for de to Litauerne for årets film i fjor.

Saken fortsetter under bildet.

alphonse_02_opstrms
Sydenferie med parasoll, paraplydrinker, og et stort spekter med arter. // Foto: Black Fly Eyes

Første møte med tropisk
Nå lager gutta film som ikke lenger bærer preg av hobbyproduksjon, og for fire uker siden returnerte de fra Seychellene. Nærmere bestemt den private Alphonse-øyen i det indiske hav.

– Etter en uke med helt vilt fiske og filming er det fremdeles vanskelig å komme tilbake til hverdagen. Det var en episk opplevelse, forteller Rupciauskas.

Han forteller at de aldri hadde fisket på flats tidligere, men at flinke guider hjalp dem med å raskt komme inn i rutinene.

Kommende langfilm
– Det var et fantastisk fiske med drøssevis av flotte fisker. I utrolige omgivelser. Man følte nærmest man befant seg i en fantasiverden, sier Rupciauskas.

Nå har de sluppet traileren til «Alphonse – heart of the Indian Ocean», som er en del av en kommende langfilm.

nb_NO