Bare ett kast til? Nordmarka. // Foto: Joakim Andreassen

Ni til fem

Uka består av både helgedager og hverdager. Det er flest hverdager.

Jeg er over middels interessert i fluefiske etter vakende ørret. Spesielt i elv og helst når det er døgnfluer involvert. Et vanlig utsagn på arbeidsplassen min i brannvesenet er: «Du er litt over middels interessert i fisking, du?», gjerne da etter at jeg kommer halsende inn fra dagstur i marka før kveldsvakten starter 1700.

Ja, det er helt sant.

Min kjære kone oppsummerer det enkelt: «Det eksisterer tre ting i livet ditt, Gard. Familien, jobben og fluefiske. Rekkefølgen varierer.»

Timet og tilrettelagt for døgnfluespisende brunørret til lunch

Onsdag morgen, tidlig opp for klargjøring av frokost. Bilen var pakket sammen med 17.mai-dressen dagen før. Kveldsvakt klokken 1700.

Avreise ca 0800 med frakt av andrefødte til skole, videre via sentrum for avlevering av kone og deretter hurtiglading av elbil på Tåsen. Matpakke og kaffe er pakket, solkrem faktor...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.