Når harrfiske blir severdig

Harrtindan i solnedgang. // Foto: Kevin Benum Kjeldsrud

Prinsen av artsy og syretrip-aktig underholdning leverer. Så rar er denne at vi faktisk ikke helt vet hva vi skal skrive i ingressen. Neida, så...

Kevin Benum Kjeldsrud poengterer at han i grunn ikke er noen Blink 182-fan. Og hadde han vært det, så hadde han med sikkerhet ikke ville snakke om det blant folk.

Harren spiller trommer

– Jeg mener bestemt at trommisen i Blink 182 ga ut et soloalbum for noen år siden med navnet «Give The Drummer Some». Med dette ville han rette oppmerksomheten litt bort fra vokalistene, som forståelig nok vanligvis får mest oppmerksomhet, og rette den mer mot seg selv som trommeslager, sier Kjeldsrud.

Litt samme filosofi er det Kjeldsrud har kjørt når det kommer til denne filmen. For som kjent havner harren ofte i skyggen av både ørreten og røya. Til og med gjedda har til tider en større stjerne i boka til norske fluefiskere.

kjeldsrud_harr_01_opstrms
Harr troner ikke på topp hos redaksjonen, men det gjør Kjeldsruds filmer. // Foto: Kevin Benum Kjeldsrud

Gir arten det den fortjener(?)

– Med «Fifty Shades of Grayling» ville jeg rette mer oppmerksomhet mot fisken. Jeg ville at harren også skulle få føle seg spesiell. Filmen er et oversminket resultat av en uke inne i skogen med fire karer, kombinert med grenseløs radikal redigering og pompøse innslag av tilsynelatende vilkårlige og urelaterte småfilmer, forteller Kjeldsrud.

Han forteller om svært god stemning i bilen på vei hjem fra turen da gutta klarte å drodle seg til en slik en knalltittel. Likevel påpeker han at solidariske intensjoner (for harren) og gode titler i seg selv ikke er nok til å lage en god og underholdende film.

Urelatert historietvist

– Det er nettopp derfor disse «tilsynelatende urelaterte» greiene dukker opp mellom fiskinga. Fordi ærlig talt, vi får naturligvis ikke så mye og stor fisk at vi klarer å holde folk underholdt i 13 minutter. Men når har vel noensinne kombinasjonen av stemningsfull musikk, dronebilder med postapokalyptisk look og med et underliggende budskap fortalt gjennom et Shakespeare-dikt vært feil?

Til tross for et kollektivt redaksjonelt hat mot harr, må vi si oss enige med Kjeldsrud – nok en gang. Dette er underholdende og bra. På en litt meget spesiell måte.