Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.
Foto: Svein Røbergshagen

Når alt går galt for orakelet

Røbergshagen beviser at selv den mest stabile og sindige fluefiskeren kan støte på problemer når han «tviholder» på fortiden.

Svein Røbergshagen har betydd mye for oppveksten til Oppstrøms-initiativtakerne. Vi startet med å trø ned gangene på Nordisk Fiskeutstyr i Villmarkshuset på slutten av 90-tallet. Både som masete tenåringskunder og som sommervikarer.

Svein var en stabil bauta. Han var der for oss da vi trengte ham. Enten det var for å gi råd om skolevalg, damer, livet generelt, eller hvilken av (de billigste) hanenakkene som ville gi best hackle-resultat på tørrfluene.

svein_joakim_opstrms
Apati og drømmer om vår? Røbergshagen og undertegnede, tidlig i inneværende århundre. // Foto: Lars Bendixby

Bursdagsbarnet

I går hadde Svein bursdag. Han ble 39+14 år, som han selv kaller det. Det er lenge nok til å bli en meget vis fluefisker, og det er nettopp det Svein er. I tillegg til å være meget vis i livet generelt. Vi døpte ham tidlig for «orakelet». Selvsagt med en litt tullete undertone, men samtidig et treffende kallenavn.

Tilnavnet fulgte ham gjennom hele Vak-perioden og er like treffende fremdeles. Det er tross alt veldig godt å ha en redaksjonell guru å henvende seg til når man står ved et etisk veiskille.

Gammelt utstyr

Filmskaper Lars Nomme ville markere gårsdagen på en litt artig måte. Som produsent av den smått klassiske “Fluefiske til fjells” (som nå kan bivånes i sin helhet på Vimeo on demand for en billig penge), ble det mye outtakes som kanskje ikke alle har fått med seg.

Saken fortsetter under bildet.

svein_fjellfiske_opstrms
God stemning på settet. // Foto: Helge Ringhus

Svein har nemlig en stor fascinasjon for gammelt utstyr, og under fjellfisket insisterte han på å fiske med både cane og antikke sneller.

– Det ble jo mye moro for oss rundt, slik som man kan se i dette utdraget (under). Svein hadde flere episoder under produksjonen som man finner på bonussporet i filmen, forteller Nomme.

Han legger til at det i perioden ble festet noen skikkelig gode utras på film. Vel å merke etter at Svein hadde greid å løse floka på «silkesnøret» sitt.

– Det var ikke alltid cane-stangen hadde rygg nok for de største fiskene, men her er det altså snella som forårsaker problemer, flirer Nomme.

Gratulerer med gårsdagen, Svein!

Flere historier
Sjømat Norges siste halmstrå