Foto: Cory Luoma // alaskaflyout.com

Mus på menyen

Mange av leserne vil kanskje huske saken om «Den mektige musa» på Vak-nettsiden i fjor. Det var guidene fra « Alaska Fly Out» som stod bak denne, og nå er oppfølgeren her.

–  Denne gang foregår det hele i Aniak-elva i Alaska hvor vi var på oppdrag for Aniak River Lodge, sier Katie Edmiston i Alaska Fly Out.

Hun driver guide-firmaet sammen med ektemannen Cory Luoma, og begge er enige om at musefiske gir muligheter for noe av det råeste fisket i Alaska. Både røye, regnbueørret og brunørret lar seg nemlig lure av de storvokste imitasjonene

– Vi snakker om tørre og så kraftige takes at det ellers bare er noe man drømmer om. Når det i tillegg fiskes med mothaksløse museimitasjoner, må man virkelig være fokusert for å kroke disse fiskene. Feil press og noen «headshakes» er alt som skal til for at fisken ikke havner i håven, forteller Edmiston.

Hun påpeker at det vanligvis ikke skal mer til enn en ti minutters pause før en fisk man har mistet begynner å vake igjen. Veien er tydeligvis kort fra det totale nederlag til et nytt forsøk i Alaska-villmarken.

– Det er uten tvil den beste formen for emosjonell berg-og-dalbane, avslutter. Edmiston.