Mørkt og vakkert fra Nylinder og Christensen

De to filmskaperne har lenge laget lettbeint underholdning for fluefiskere. Nå har de gått til dokumentarfilmsjangeren, og i dag ble deres siste prosjekt lansert.

Filmen som omhandler fiske og forvaltning på Kamchatka har fått tittelen “Fly Fishing in the Anthropocene”.

Nylinder, som for ikke lenge siden fikk sitt første barn, forteller at utgangspunktet for å lage dokumentar fra Russland var noe i nærheten av at begge var litt lei av å ikke få oppfylt drømmen om å være i ordentlig villmark. Nøyaktig hva som var baktanken med å lage noe om kombinasjonen av urørt villmark og miljøutfordringer er han derimot litt usikker på.

– Jeg vet ikke om vi egentlig hadde en baktanke. Begge var i hvert fall enige om at det hadde vært fint om Kamchatka kan fortsette å være like “levende” som det er, sier Nylinder.

Rolf Nylinder med kamera i elv. En situasjon alle verdsetter. // Foto: Peter Andreas Christensen

I kjent (og ydmyk) stil er han usikker på hvor mye slagkraft arbeidet deres faktisk vil føre med seg.

– Vi har bare gjort et forsøk på skape et bilde på hvordan det er der. Alle andre som har laget filmer fra samme lokasjon, har presentert et Paradis. Men for enkelte er realiteten en litt annen, forteller han.

Han poengterer at reisen dit for hans egen del var fantastisk – men lang.

– Helikopterturen gikk bra, selv om jeg var ganske skeptisk på forhånd. Ellers ble jeg sittende fast i  Petropavlosk én ekstra dag. Alt i alt var det en vellykket tur og produksjon, men det føltes likevel litt rart. Alt var veldig russisk, og jeg følte meg veldig svensk.

Vi har i hvert fall ingenting å sette fingeren på, og håper at noen lager noe liknende fra hjemlige trakter der mange av de samme miljøproblemene for lengst er et urokkelig faktum.

Se hele den vakre og gripende dokumentaren under!

nb_NO