Foto: Joakim Andreassen

Monsterørreten han aldri glemmer

I tiden da Vak var det ledende norske fluefiskenettstedet lanserte redaksjonen en kortfilm som nærmest gikk som en farsott på internett. Her er et tilbakeblikk.

Det er ingen hemmelighet at to av Oppstrøms-gutta hadde redaksjonell tilknytning til Vak. Lium og Andreassen stod også bak overnevnte kortfilm. Men med Vak forsvant både sakene om snutten og selve snutten fra internettet.

Når den amerikanske utstyrsgiganten Simms nylig valgte å trekke ut en del av snutten for bruk i deres #fishitwell-kampanje (og denne posten som i skrivende stund har 67k visninger og 330 kommentarer), følte vi det var passende å dra frem Nemesis fra det støvete arkivet for et trivelig gjensyn.

Et naturlig offer

Som seg hør og bør tok vi i den anledningen prat med hovedpersonen.

Så: Har Tommy Josefsen blitt kvitt sin nemesis?

– Det kan man trygt si at jeg ikke har. Antakeligvis har det heller bare blitt verre.

Saken fortsetter under bildet.

tommyjosefsen_nemesis_02_opstrms
Livet kan by på utfordringer. Både som fluefisker og Liverpool-supporter. // Foto: Joakim Andreassen

Han hentyder at livet som «underfanget» ikke er lett. Spesielt når man i tillegg jobber som selger i europas største leverandør av fluefiskeutstyr, der Simms er et av merkene.

– Det blir jo mye mas på jobb. En ting er å ikke være den i gjengen som fanger størst fisk, men det er noe helt annet når man nesten ikke får fisk i det hele tatt. Nå blir det sikkert ikke bedre, forteller Josefsen.

Total måltørke

I de påfølgende sesongene etter nemesis-fisken gikk situasjonen fra å være slitsom til å bli håpløs, og Harstad-væringen gikk en sommer hele ti dager på vidda uten nettkjenning.

– Heldigvis sprakk bobla like før jeg måtte reise hjem, og jeg fikk meg en velfortjent trøstefisk på 3,2. Dette er jo en dritstor ørret for de aller fleste, men for meg er den bare veldig mye mindre enn den jeg mista den fatale sommeren i 2009, sier Josefsen.

I sommer var han på fjellet i over en uke uten å kjenne røye, og det gjorde det definitivt ikke bedre at turkompisen igjen leverte fisk. Josefsen er med andre ord langt fra en «helbredelse», og har faktisk de siste årene brukt mer tid på laks enn ørret.

Tommy Josefsen styrer ørreten inn i håven til Andreas Lium. // Foto: Joakim Andreassen

Håper på forløsning i 2020

I fangemytologien heter det at den som hengir seg til Hybris møter sin nemisis som straff. Hvor lang straff Tommy må sone vites ikke, men den virker ikke å være ferdig. Det er mulig han kan påberope seg avkortning for god oppførsel, men det betviles sterkt fra redaksjonshold.

– Jeg er jo Liverpool-supporter, så jeg er vel vant med at ting går meg litt i mot. Jeg har derimot stor tro på at Klopp-effekten gir utslag også i sommerens fiske, og at jeg bikker fire kilo like lett som Mané putter mot håpløse United.

Se kortfilmen om Tommys nemesis under, og nyt det som (på nytt?) er 11 minutt med nord-norsk bannskap og pipestemme!

nb_NO