Renaflua
Foto: Christoffer Johansen

Med hjortehår i Staffans velbrukte klassiker

Foruten vår designer, som jo er laksefisker, bruker Oppstrøms-redaksjonen heller den mentale kapasiteten på fotografier og tekst. Og så lar vi de som elsker stikke, krok og fjær stå for bindemagi. Christoffer Johansen er en sånn type, og her er kjelleren der kun det beste trekkes frem. «Roaas Riserva» er født, og en variant av Renaflua er første flue ut.

Renaflua. Originalen er en sagnomsust fiskeflue, bundet av mange i mange ulike varianter.

Men: Hold på Simms-hatten, for her kommer nemlig en til. 

Jeg har aldri vært spesielt god i historie. Etter jeg ble fluefisker har dog historiene bak fluene blitt mer og mer interessant. Og til tross for at jeg ikke er en nymotens Nannestad-variant av Asbjørnsen så legger jeg hodet lagelig til og drodler ned noen ord. Jeg eier jo tross alt ikke skam. 

Klekkinger gir innovasjon

Historien bak Renaflua starter hos söta bror og Kenneth Boström med sin kreasjon Rackelhanen. Den fluen er kort oppsummert en kreasjon som ble til under e...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO