Foto: Joakim Andreassen

Marflo for stor ørret

Stor ørret blir stor av å spise fisk, sies det. I mange tilfeller stemmer dette selvsagt godt. Uheldigvis for oss fluefiskere, er disse fiskene som regel vanskelige å komme i kontakt med.

Det å bruke et krepsdyr på jakt etter virkelig stor ørret har en tendens til å bli neglisjert, og marflo får generelt for lite oppmerksomhet. Her gir en mann med lang fartstid i gamet en innføring i et fiske som kan gi voldsomme gevinster.

Tenk utenfor streamer-boksen

De går ofte dypt, jakter gjerne om natten, og det er kun på enkelte lokaliteter at vi med streamere kan bedrive et visuelt fiske etter grov fiskespisende ørret på grunt vann.

Heldigvis eksisterer det annen fiskemat, som også kan gi den samme vekstkurven hos ørret og røye i Norge. Næringsemner som kan være langt mer interessant å imitere enn småfisk, mange plasser. Nemlig

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.