Foto: Torfinn Evensen / Norske Lakseelver

Lus til egen bak

LESERINNLEGG // I en artikkel i Bladet Vesterålen 15. januar kommer det fram at oppdrettsindustrien presser på Nærings- og Fiskeridepartementet for å få en omkamp om reguleringen av maksimalt tillatt biomasse (MTB) på konsesjonsnivå.

Fiskeriminister Per Sandberg avlyser heldigvis omkampen. Dette henger naturligvis sammen med vissheten om at oppdretterne ville brukt et nytt regime med rullerende/fleksibel MTB til å øke produksjonen.

Under høringen av dette forslaget kom det fram at en overgang til rullerende MTB vil medføre en reell økning i produksjonskapasiteten på kanskje 20 prosent. Dagens regjering har vært klar på at all oppdrettsvekst skal komme som en forutsigbar veksttildeling, og ikke som tilfeldig resultat av andre regelverksendringer.

Råstoffmangel
Tidlig i desember kom de første permitteringsvarslene grunnet råstoffmangel på slakteriene. Det er en dramatisk beskjed å få rett før jul, og det er naturlig at dette bekymrer oppdrettsselskapene. Det som ikke nevnes i artikkelen, og som åpenbart underkommuniseres av dem som...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.