lureflua fluebinding ørret klekker
Artikkelforfatteren med storørret fanget på akkurat denne imitasjonen. // Foto: Joakim Andreassen

Lureflua: Kanskje den mest effektive imitasjonen for skikkelig stor ørret

NÅ MED STEG FOR STEG-BINDEBESKRIVELSE: Dersom du er interessert i stor ørret på tørrflue og ikke har dette mønsteret i boksen allerede, så kan du med fordel lese videre.

For min del har denne flua utkonkurrert både Streaking Caddis og Daddy-Long-Leg mer enn én gang, særlig i stillestående vann - og det er jo der de største ørretene svømmer...

Dette mønsteret skal jeg på ingen måte sette navnet mitt på, ettersom det i bunn og grunn bare er en variant av Jon Strand sin allerede kjente vulgataklekker. Mine endringer er i hovedsak kroken, og materialvalget bakerst på flua. Jeg er selv glad i Ahrex FW500 eller Tiemco sin TMC100-krok for stor ørret, eventuelt TMC9300 dersom man virkelig skal på storviltjakt.

Jeg binder som regel Lureflua (som vi har valgt å kalle denne varianten) på krokstørrelse åtte eller ti. Helt subjektivt vil jeg påstå at syntetmaterialet jeg har valgt for å imitere et tomt nymfe- eller puppeskall på slep vinner over marabou (som sett i originalen). Holdbarheten til syntetfibrene er utvilsomt bedre enn marabou, noe som kommer godt med på ei flue som lurer så mye stor fisk som det denne gjør.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på Print + digital eller Digital.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster det samme som en kaffekopp i måneden, og som abonnent støtter du også produksjon av viktig journalistikk om villaksen.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian