lureflua fluebinding ørret klekker
Artikkelforfatteren med storørret fanget på akkurat denne imitasjonen. // Foto: Joakim Andreassen

Lureflua: Kanskje den mest effektive imitasjonen for skikkelig stor ørret

Dersom du er interessert i stor ørret på tørrflue og ikke har det ultimate mønsteret for døgnflue- og/eller vårflueklekker i boksen allerede, så kan du med fordel lese videre videre.

For min del har denne imitasjonen utkonkurrert både Streaking Caddis og Daddy-Long-Leg mer enn én gang. Særlig i stillestående vann etter ørret - og det er jo der de største svømmer. Derfor har Lureflua blitt et fast innslag i vinterens fluebinding. Og er nå en uunværlig klekker for ørret og røye.

Dette mønsteret skal jeg på ingen måte sette navnet mitt på, ettersom det i bunn og grunn bare er en variant av Jon Strand sin allerede kjente vulgataklekker. Mine endringer er i hovedsak kroken, og materialvalget bakerst på flua. Jeg er selv glad i Ahrex FW500 eller Tiemco sin TMC100-krok for stor ørret. Eventuelt TMC9300 dersom man virkelig skal på storviltjakt.

Jeg binder som regel lureflua på krokstørrelse åtte eller ti. Helt subjektivt vil jeg påstå at syntetmaterialet jeg har valgt for å imitere et tomt nymfe- eller puppeskall på slep vinner over marabou (som sett i originalen). Holdbarheten til syntetfibrene er utvilsomt bedre enn marabou, noe som kommer godt med på ei flue som lurer så mye...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.