Foto: Joakim Andreassen

Leica Ultravid 8×20 BR

Dette er den andre kikkerten i vår langtidstest, og det logiske spørsmålet er om størrelsen her går på bekostning av egenskapene?

En kikkert kan være svært nyttig for fluefiskeren, men vekt og størrelse kan dog gjøre at verktøyet blir værende hjemme til fordel for andre (langt viktigere) ting. Spesielt på langturer der lav vekt kan være essensielt. I fjor og i år har vi hatt to ulike modeller på test. Den første var Zeiss Conquest, mens dette er en betraktelig mindre og lettere sak fra Leica.

[letsinfoup]

Leica Ultravid 8x20 BR har vært testet i godt over et år, og som foregående modell har den har vært med på utallige fisketurer, jakt, fugletitting, og til generelt friluftsliv. Som sin storebror fra Zeiss har den fått kjenne på naturens elementer, inkludert fukt, smuss og fjellets uforutsigbare temperatursvingninger.

Ultravid BR er blant de minste premium-kompaktkikkertene på markedet. Serien som ble avduket og lansert i 2003, omfattet til å begynne med kun håndkikkerter i fullstørrelse, men ble raskt utvidet med 8x20 BR (som denne testen handler om), samt 10x25 BR.

Tekniske data og bruk...

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.