Foto: Eilif Pettersen

Latterlig perfekte tørrflueforhold

I 2016 leverte to Tromsø-luringer årets klart råeste ørretsnutt fra New Zealand. Spørsmålet er om den fortsatt har samme effekt den dag i dag?

Forevigelse av latterlig perfekte tørrflueforhold går enkelt og greit ikke ut på dato, og dette er svært godt eksempel på akkurat det.

Luringer fra nord

Geir Sogn-Grundvåg er en luring fra Tromsø. For de som fisker mye i regionen er han litt som Bigfoot; Det finnes historier, men han er nærmest umulig å støte på.

Når denne saken i utgangspunktet ble laget i 2016 hadde undertegnede til gode å se ham i levende live, og på mange måter var han da en slags personifisering av en hvit hval i fluefiskesammenheng. En mytisk skapning som man bare ser på sinnsyke snutter med stor fisk fra andre siden av kloden.

Akkurat det har endret seg litt siden sist. Men følgende gjelder fremdeles: Sogn-Grundvåg og kompisene holder seg opplagt unna klassiske «turistplasser» i Barduelva og/eller det velkjente harrparadiset i Øverbygd. Alt tyder fremdeles på ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

nb_NONO