Lars Elling: Fluefiske formidles best fra utsiden

Fluefiske er ikke for snevert, mener Elling. Det er i detaljene man finner det som virkelig betyr noe. // Foto: Martin Tirem

Forfatter og billedkunstner Lars Elling skriver mye om fluefiske i debutromanen Fyrstene av Finntjern. Selv fikk han sitt forhold til fluefiske både etablert og destruert på Kolahalvøya i 1995. 

Han bor for tiden egentlig i Sør Afrika, men er hjemme i Oslo på sommerferie. Derfor har han klart å finne tid til å snakke om fluefiske. Det er juni. Solen skinner. Lars Elling viser vei inn i en grønn oase, en bygård på Grünerløkka, hvor atelieret hans ligger. 

– Jeg har et komplisert forhold til fluefiske. Hvis faren min hadde vært interessert i rekruttering, og ikke så kompromissløst interessert i å komme seg på tur, hadde jeg kanskje vært på innsiden nå, forteller han. 

Det er dette kompliserte forholdet til fluefiske vi har planlagt å prate om. Hvordan Lars Elling har havnet litt på utsiden av fluefisket, tittende inn. Mye på grunn av en far som hovedsakelig ville dra på fisketur alene. Mye på grunn av en tur til Kolahalvøya på 90-tallet som satte lista så høyt at den aldri kunne nås igjen. Men først, Oslomarka. 

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere.
Du kan prøve GRATIS i 30 DAGER.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

Det billigste abonnementet vårt koster mindre enn en kaffekopp i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur. I tillegg er du med på å bygge Norges eneste fluefiskemagasin.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.

Norwegian