Langvarig kamp for å bevare cutthroat

Dave & Diana Sweet i Yellowstone. // Foto: KGB Productions
Dave & Diana Sweet i Yellowstone. // Foto: KGB Productions

Dave Sweet har brukt over et tiår på å reetablere arten i Yellowstone. Her blir vi med ham for å se om arbeidet har vært vellykket.

Etter å ha jobbet med en rekke miljøorganiasjoner og statsinstitusjoner har Sweet befestet en klar rolle som spydspiss i den pågående kampen for cutthroat. Urfisken man hevder påvirker over 40 arter i det som er et urørt og sårbart økosystem i Yellowstone.

Vakker skapning. // Foto: KGB Productions/tu.org

Thorofare-området i Bridger-Teton National Forest er nedslagsfeltet for Yellowstone og var engang de viktigste gyteområdene for den stedegne og nå utrydningstruede bestanden. Sammen med datteren, Diana (som er fiskebiolog), reiser Sweet tilbake til det som er noe av det mest avsidesliggende området i “the lower 48”.

Turen, som tar to dager på hesteryggen, går gjennom noe av det vanskeligste terrenget som finnes i den vestlige delen av USA. I tillegg til å være det området med høyest konsentrasjon av grizzly-bjørner etter Alaska. Målet er å finne ut om fisken har returnert til det opprinnelige området.

Det er Trout Unlimited i samarbeid med KGB Productions som står bak prosjektet. Man kan på mange måter kanskje si at filmen fungerer som et stort paradoks til det Trump-administrasjonen iverksatte denne uken.

Finn ut om Sweet lykkes under!

nb_NO