Foto: Kasper Fosser

Laksefiskets elementer

En gjeng med over hundre års laksefiskeerfaring mellom seg, var nylig i Orkla og fikk sytten fisk. Øystein Hveding tok ni av dem. Og han mener noen elementer gjør at laksefiksere kan øke fangsten betydelig.

- Nei, egentlig tenker jeg mest på jobb jeg vet du. For det er jo livet mitt egentlig. Familie og jobb. Laksefiske er rekreasjon kan du si. Og motivasjon. I dager der man er sliten av mye arbeid, er det fint å ha noe å se fram til. Og da er laksefiske en flott rekreasjon og hobby.

Øystein Hveding smiler, men jeg er ikke helt overbevist. 61-åringen har riktignok i tillegg til kone og barn en karriere som krever sitt. Han var opprinnelig allmennlege, og kommunelege i Lillehammer i ti år. De siste årene har han jobbet med beredskap. I dag sitter han hos Helsedirektoratet der han jobber med håndteringen av koronaepidemien. Likevel er fisket hans av en karakter som peker mot noe annet enn "rekreasjon og hobby". Det peker mot en besettelse.

9 av 17

Vi møter han på fluefiskebutikken Vak i Nydalen for å fritte ut av ham hvorfor han får så mye og så stor laks. For siden 2003 har han fått seksten laks på over seksten kilo. Han har hatt rundt ...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.