Keith Rose-Innes med krabbefanget permit. // Foto: Columbia PFG

Krabben med det lille ekstra

Permit er utvilsomt en vanskelig art å fange, men noen fluer kan kanskje gjøre fisket hakket enklere?

Keith Rose-Innes, som driver Alphonse Fishing Company, har fisket i 35 år, og guidet i 23 av dem. Det gir utvilsomt en erfaring som kommer til nytte både når det gjelder fiskeplasser og teknisk fiske.

En av artene som Rose-Innes verdsetter høyest er den sagnomsuste og svært vanskelige permiten. En fisk som tidvis oppfører seg høyst uforutsigbart, og som kan være en kilde til både mystikk og frustrasjon.

Hybrid-variant av flere velkjente mønstre

I sin jakt på den perfekte permit-flua, utviklet Rose-Innes en kreasjon han valgte å kalle for “Alphlexo”. Denne har vist seg å være høyst effektiv på ulike flats i hans fiske på en rekke eksotiske destinasjoner i det indiske hav.

I følge Rose-Innes brukes “Alphlexo” av til fiske etter en rekke arter, og mange guider bruker ikke noe annet. Flua omtales som en hybrid som kombinerer spesifikasjoner fra blant annet Flexo-Crab, Orvice Crab og flere andre. Han omtaler den som meget velprøvd, og et sikkert valg for å lure permit i vanskelige fiskesituasjoner.

Her er en kort film som viser krabben i bruk, i nettopp Rose-Innes bakgård; Seychellene. Filmen som var en del av årets F3T-tour, ble først nå sluppet i sin helhet på internettet.

nb_NO