Kluss med kortkjøp og en hel masse steelhead-nerding

Foto: Svein Røbergshagen

Det trengs ekspertise når det er steelhead som står på agendaen. Svein Røbergshagen og Rolf Voergaard gjester derfor studio i den siste episoden av Anadrom. Munro Killer og miljødirektoratets forslag til nye fiskeregler står også temaer som diskuteres.

I denne episoden av Anadrom Podcast er det steelhead som står på programmet. I tillegg har Kim plukket frem datanerden i seg, og knekt koden for hvordan fiskekort kan bookes når kortsystemet er infisert av bugs.

Null peiling på steelhead

– Vi i Anadrom har i to år snakket om laks og sjøørret, og har vel også touchet innom sjørøya. Men på amerikas vestkyst finnes det også anadrom fisk. Kongelaks, coho/sølvlaks og den verdensberømte pukkellaksen. Men det finnes en art til, og det er steelhead, forteller Tore Andreas Schive til Oppstrøms.

Anadrom Podcast steelhead
Steelhead-fisket i Canada er beintøft på alle måter. I denne episiden får du et detaljert innblikk i både fisken og livsstilen som kommer i kjølvannet av selve fisket. // Foto: Svein Røbergshagen

Gutta i Anadrom poengterer at de har null peiling på Steelhead. Så i dette innslaget har de hentet inn nødvendig ekspertise.

Svein Røbergshagen og Rolf Voergaard tar oss igjennom det vi måtte vite når det kommer til steelhead og fiske etter arten, sier Schive.

Munro Killer og nye forslag til fiskeregler

Ellers fortsetter konseptet med månedens flue.

– I feburar var det verdens vakreste lakseflue (ironi der altså) Surffilauta som skulle lages. I mars skrur vi tidsuret tilbake i tid. Munro Killer er månedens flue for mars. Bind din Munro Killer og del den med oss, anmoder Schive.

I tillegg streifer redaksjonen innom Miljødirektoratets forslag om nye fiskeregler som nå skal til høring.

Hør episoden under, eller finn den på Google PodcastsApple PodcastsPod.SpaceAcast, eller Overcast. Gamle episoder finner du her.

nb_NO