Filmsnutter trenger ikke å være dritbra så lenge det er genuint og hyggelig. Slik denne gjengen med det meget vakre produksjonsnavnet klarer å gjøre det.
Undertegnede har to svakheter som fluefisker: Myggpupper og altmuligklekkeren «Klinkhammer». Når et fluefiske-crew kombinerer navnet på favorittflua i produksjonsnavnet med tilhørende syretrip-aktig logo, så skal det ikke mye til for å få en selektiv redaktør på kroken.
Klinkhammer Productions består av to sørlendinger og én østlending, alle med tilholdssted i Oslo. Rollef Krabberød, Ole-Andrè Hommefoss og Kristoffer «Øksa» Øksenholt har som fluefiskere én vesentlig ting til felles: De digger tørrfluefiske etter ørret, spesielt om det er i en fin elv.
– Vi har vanlige «kontorjobber», så fluefiskeabstinensene som følger i kjølvannet av dette døyves med at anselige porsjoner av både fritid og arbeidstid benyttes til å se på fiskefilmer og fiskesnutter på nettet. Vi har lært oss å sette stor pris på andre som velvillig deler det de lager, forteller Rollef Krabberød.
Gutta har de siste årene også filmet sine egne fisketurer. Først og fremst for eget bruk.
– Det er en fin måte å minnes turene vi har vært på. Snuttene egner seg eksempelvis godt som pauseunderholdning når vi har fluebindesamlinger. Vi har også oppdaget at å filme fiskingen kan være en effektiv metode for å lære av egne feil. Det er ikke alltid like enkelt å se hva man kan gjøre bedre når man er midt oppe i en fiskesituasjon, sier Krabberød.
Ingen plan om profesjonalitet
Han forteller at navnet Klinkhammer Productions egentlig ble funnet på som en fleip under en fluebindesession, lenge før de vurderte å publisere fiskesnutter.
– Vi har jo veldig mye å gå på i forhold til andre «filmcrews», og vi ønsker ikke å gi inntrykk av noe annet enn at vi er amatører, sier Krabberød.
I 2015 fikk de satt sammen et par snutter som de var såpass fornøyd med at de tenkte at kanskje noen andre også likte dem.
Dårlige forhold + to dager i himmelen
KP Tour 2015-klippet er fra en 10-dagers tur de hadde i fjor sommer da de besøkte et par forskjellige Trøndelagselver.
– Forholdene var krise nesten hele turen. På det verste var det fire grader, nedbørsrekord og kuling i kastene. Selv når det verste uværet ga seg og døgnfluene poppet opp i hopetall så var det ingen vak å se. Vi var fryktelig frustrerte, forteller Krabberød.
Det var først på de to siste dagene at de endelig fikk godt vær og gode fiskeforhold.
– Filmingen er hentet fra disse to dagene av turen. Det er merkelig hvor fort vi glemte de åtte første dagene. Akkurat hvor vi er trenger vi for øvrig ikke å markedsføre, men det er nok mange som kjenner seg igjen.