Flueboksen: John Gierach

John Gierach er ingen hvemsomhelst. Den jordnære forfatteren har en nær ikonisk status blant ørretfiskere, og blir sett på som den orginale ørretbomsen. Men hva befinner seg i verdens ekteste flueboks?

John Gierach har heltestatus hos de som vokste opp med hans alternative tilnærming til fluefiskelitteratur.

I 2014 fikk vi muligheten til å kikke ned i flueboksen hans.

Hvem er John?

Jeg er en 67 år (i 2014, red.anm.) gammel mann som bor ved foten av Rocky Mountains. Nærmere bestemt Larimer, Colorado. Huset mitt ligger omtrent 1800 meter over havet mellom to små hyggelige elver, Little Thompson River og North Fork of St. Vrain Creek. Jeg er født og oppvokst i midtvesten, og tok en bachelor i filosofi (1969) før jeg flyttet vestover. Jeg har skrevet profesjonelt siden midten av 70-tallet, og i løpet av april lanserer jeg min syttende bok, «All Fishermen are Liars» (red.anm; Gierach har gitt ut to nye bøker etter dette).

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.