Joe Humphreys har levd gjennom elva

Joe Humphrey. // Foto: Nomadic Studios

Verdenspremiere på storslått film om svært innflytelsesrik fluefisker.

Joe Humphreys (86) vokste opp i en tid uten internett. Og uten et hav av fluefiskelitteratur eller magasiner å lære fra. Han studerte i stedet ørret ved elva som barn, og lærte hvordan han skulle imitere byttedyra deres.

Gjennom mye prøving, feiling og lærdom fra andre, tilegnet Humphreys seg kunnskap om fluefiske. Masse kunnskap.

Stor inspirasjonskilde

Dette la grunnlaget for det som har vært en av de største fluefiskepedagoger i USA i dette århundret. I tillegg til å ha forfattet en rekke bøker, laget videoer og skapt originale fluemønstre og bindeteknikker, er det fysisk skolering som står Humphreys’ hjerte nærmest. Det er ingen som vet nøyaktig hvor mange mennesker har inspirert, eller hvor mange som har begynt med fluefiske på grunn av ham.

Dette syntes filmskaperne i Nomadic Studio at måtte fortelles. Filmen ble skutt, redigert og produsert i løpet av tre år. Det siste året har blitt brukt til visninger og festivaler, og nå står øvrig distribusjon for tur.

– Vi tror historien om Humphreys er overførbar til alle aldersgrupper og yrkesgrupper, nettopp fordi den introduserer deg for en fluefiskeverden, samtidig som det kan inspirere til å aldri gi opp verken mål eller drømmer, forteller Lucas Bell til Oppstrøms.

Lucas Bell filmer Joe Humphreys. Megan bell og Alexander Gasowski i bakgrunnen. // Foto: Nomadic Studios

Håper å skape engasjement

Sammen med sin kone Megan, har de allerede vunnet flere priser for dokumentaren, og filmskaperne håper at Live The Stream kan være utslagsgivende for hvilke valg folk tar i livet.

– Hvis filmen vår får deg til å revurdere hva som er mulig å få til som 86-åring, skape tettere bånd med familie, eller verdsette dine største mentorer, så har vi oppnådd noe. Hvis den fører til naturengasjement, miljøaktivisme, eller skaper synergier for deltakelse i lokalmiljøet, så har vi gjort jobben vår, sier Bell.

Traileren ser du under!


Edit: Filmen hadde premiere på Itunes den 5. november, og det er mulig å leie den. Følg linker under for aktuelle streaming-steder/formater:

Itunes: bit.ly/LiveTheStream
Amazon Prime Video: bit.ly/livethestream
Google Play: http://bit.ly/LTS-GooglePlay
Vimeo: http://bit.ly/LTS-Vimeo
Youtube: http://bit.ly/LTS-YouTube
Microsoft/Xbox: http://bit.ly/LTS-Microsoft
DVD/Bluray: www.livethestreamfilm.com