Jeg har en aversjon mot laksefiske

Foto: Christine Baglo

Midt på natta bestemmer Karina seg for å bli en dedikert og uironisk laksefisker. I alle fall fra klokka 15:30 til hun skal videre på ørretfiske om noen dager.

Jeg vet ikke om det er den innlærte skepsisen mot alt som er gubbete eller om det er utdanningen som biolog og kunnskapen om at laks ikke spiser på elva, som er hovedgrunnen. Kanskje kan det også være at mitt første møte med fluefiske var kule og vaskeekte DOD-predikanter som tok meg under spinnervingene og viste meg meningen med livet. Eller er det min indre kommunist som får utslett og rykninger i både venstre og høyre øye av å høre om hva russiske oligarker og rike nordmenn lirer ut av pengepungen for å denge etter laks i akvariekulper?

Sommeren 2020 gikk alle USA-ferieplaner i dass, og dermed lurte jeg med meg to venner nordover til Finnmark. Jeg lovte i det vide og brede om alskens muligheter på fiske, og derfor hadde jeg også lettere motvillig lovt at vi skulle prøve oss på laksen. Med nok ironisk distanse til prosjektet og egen stolthet selvsagt.

(saken fortsetter)

For å lese denne saken må du abonnere på «Print + digital» eller «Digital».

Gå hit for å se ulike alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

nb_NO