Høydramatisk innspurt på kanokatastrofen

Etter å ha fulgt «The Sombys» gjennom 9 episoder med svakt stigende kanoerfaringskurve, er det klart for en Grand Finale som er resten av serien verdig.

Det er umulig å ikke like Heaika Somby og Erik Somby-Iversen, og vi har allerede gitt dem to doser med heder og ære for det som har vært en ærlig, usminket og nydelig fremstilling av urutinert kanopadling i samisk villmark.

Sjarmøretappe, eller?

Når gutta nå har servert den siste episoden i den 10 episoders lange sagaen om hvordan man helst ikke skal bruke en sammenleggbar Ally-kano, så er det selvsagt på plass med en ørliten avslutning.

2 x leverandør av usminket kvalitet. // Foto: Privat

Etter at kanoen er lappet sammen for ørtende gang med provisoriske tape-løsninger, og «Titanic 2» sjøsettes for de siste 7 milene av turen der «tohåndsburgeren» venter, tar nemlig historien en brå vending.

Med dette kan vi ikke annet enn å si at vi håper fetterne får seg ny GoPro, ny caps og ny kano, og dokumenterer mer genuin naturglede i årene som kommer. Hvis de i tillegg bytter ut brekt slukstang med fluestenger og slutter å filme i 4:3-format, så får vi vel fort se dem på en statskanal også vil vi tro.

Har du ikke fått med deg tidligere episoder, finner du dem her.