Denne nettsiden benytter cookies. Les mer ved å trykke på denne meldingen. Ved å trykke på krysset til høyre godtar du bruk av cookies.

Høydramatisk innspurt på kanokatastrofen

Oppstrøms på papir

Hjelp oss med å etablere Skandinavias nye fluefiskemagasin!

Bli abonnent her.

Etter å ha fulgt «The Sombys» gjennom 9 episoder med svakt stigende kanoerfaringskurve, er det klart for en Grand Finale som er resten av serien verdig.

Det er umulig å ikke like Heaika Somby og Erik Somby-Iversen, og vi har allerede gitt dem to doser med heder og ære for det som har vært en ærlig, usminket og nydelig fremstilling av urutinert kanopadling i samisk villmark.

Sjarmøretappe, eller?

Når gutta nå har servert den siste episoden i den 10 episoders lange sagaen om hvordan man helst ikke skal bruke en sammenleggbar Ally-kano, så er det selvsagt på plass med en ørliten avslutning.

2 x leverandør av usminket kvalitet. // Foto: Privat

Etter at kanoen er lappet sammen for ørtende gang med provisoriske tape-løsninger, og «Titanic 2» sjøsettes for de siste 7 milene av turen der «tohåndsburgeren» venter, tar nemlig historien en brå vending.

Med dette kan vi ikke annet enn å si at vi håper fetterne får seg ny GoPro, ny caps og ny kano, og dokumenterer mer genuin naturglede i årene som kommer. Hvis de i tillegg bytter ut brekt slukstang med fluestenger og slutter å filme i 4:3-format, så får vi vel fort se dem på en statskanal også vil vi tro.

Har du ikke fått med deg tidligere episoder, finner du dem her.

Vil du støtte arbeidet vårt? Bli abonnent!