Nytt Stubø/Nylinder-prosjekt. // Foto: Rolf Nylinder

Rolf, Håvard, hvalen og to liggeunderlag

Hva skjer når en svensk filmskaper skriver sanger og sender dem til en norsk jazzmusiker? Det får du svar på i Rolf Nylinders nye film Håvard and the Whale.

I en splitter ny fire minutters video får vi det nyeste eksemplet på det pågående norsk-svenske forbrødringsprosjektet til Stubø og Nylinder. Fotograferingen er klassisk Nylinder-territorium, en blanding av detaljbilder (vann som henger igjen på frontruta etter at vindusviskeren har sveipet over, et værvarsel på en iphone, mygg som summer rundt en bardun osv), blekt tundralandskap og stor fisk, og som vanlig er bildene mesterlig tonesatt. Denne gangen er det imidlertid Nylinder selv som har komponert musikken.

For Håvard en the Whale er ikke bare navnet på filmen, men formodentlig også på bakgrunnslåta, et samarbeidsprosjekt mellom Stubø og Nylinder.

- Ja det er vel andre gangen vi gjør dette, sier Stubø til Oppstrøms. Sånn det funker er at Rolf skriver melodi og tekst, sender det over til meg og så lager jeg et tema. Til slutt arrangerer vi det sammen. Det er litt som et kjedebrev eller noe. Han begynner med noe, sender til meg og så legger jeg til litt og sender tilbake. Osv. Det var det samme vi gjorde med den In a Cloud of Mosquitoes. <...>

DENNE SAKEN ER GRATIS, MEN FOR Å LESE DEN MÅ DU LOGGE INN

Dersom du også ønsker å lese saker som krever et abonnement, kan du gå hit for å se de ulike alternativene

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.