En høl skapt for harling-metoden.

Harling i miniatyr

Hølen er liten, og strømmen hard. Lina skyves konstant opp av det kjappe vannet med det resultatet at flua ligger limt oppe i hvit-skummet. Du kan enten sveive inn og finne en annen plass, eller finne på noe lurt.

Har du hørt om harling? Metoden er utstrakt i de store vassdragene våre og har vært det i flere hundre år. Teknikken utføres med båt, der én ror og én sitter bak med en til tre stenger. Strengt tatt er det roeren som fisker, da det er han som fører flue, sluk eller wobbler foran fisken. Båten roes frem og tilbake over standplasser og stoppesteder, og er utrolig effektivt utført på riktig måte. 

Mitt første eksperiment med metoden jeg har valgt å kalle «harling», var i et alt annet enn stort vassdrag. Snarere tvert om. Det hadde vært flom, og den lille elva gikk stri og farget etter noen dager med heftig regn. Helt øverst i elva er det en liten og smal høl som går langs et berg. Strømmen går hardt gjennom kulpen og på hver side blir det to blanker med mye virvler og stedvis bakevjer. I enden grunner den ut o...

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.