Dobbeltposering i godt selskap. // Foto: Guy Pachner

Har Tuva og Vebjørn funnet oppskriften på et perfekt fluefiskeår?

På loffen med sin partner i både fluefiske og livet. Med det som i praktisk talt er alle interessante kontinenter fra et fluefiskeperspektiv, som destinasjon. Det kan neppe bli bedre.

Tuva Bjerketvedt og Vebjørn Kielland har komponert det som på mange måter kan ses på som selve oppskriften på det perfekte året med fluefiske og reising.

En perfekt match?

Tuva og Vebjørn vokste opp bare noen gater fra hverandre på Jeløya i Moss. Sammen med hver sin respektive familie tilbrakte de en god del tid sammen. En klassisk barndomsvenn kind of-situasjon med andre ord.

Vi spoler så raskt til når Tuva og Vebjørn er voksne. Da fedrene fant ut at Vebjørn kunne lære bort fluefiske til Tuva, som allerede var glad i å fiske.

Plan om å kunne leve fluefiskelivet til det fulle

Det høres nesten ut som plottet i en amerikansk high school-film. Men tre år senere er altså innlæringen kommet et godt stykke. Og det unge paret er i skrivende stund sammen i Alaska for å leve ut drømmen: Et helt sammenhengende fiskeår.

FOR Å LESE DENNE SAKEN MÅ DU ABONNERE PÅ OPSTRMS+.

Du kan prøve i ÉN MÅNED for 5 KRONER.

OPSTRMS+ koster bare 49 kroner måneden. Eller så kan du støtte opp om uavhengig journalistikk og kjøpe pakken som også inkluderer Skandinavias fineste papirmagasin. Du velger.

Gå hit for å se samtlige alternativer, eller logg inn her hvis du allerede er abonnent.

PS: Digitalabonnementet vårt koster mindre enn en litt fancy kopp kaffe i måneden, og gir deg tilgang til alle nye saker og et rikholdig arkiv om fluefiske og fluefiskekultur.

Har du ikke konto fra før? Lag en konto helt gratis her.

Ved å bruke 1-trinns-registrering eller ved å opprette en konto, samtykker du til Oppstrøms AS sin personvernerklæring.