Foto: Joakim Andreassen

Gratulerer med dagen, Lars!

Ikke alle bursdager er like nødvendig å bli påminnet. Det er mange intetsigende tall på vei gjennom livet. Oppstrøms-redaktøren ble eksempelvis 34 i april, og det kan vel strengt tatt ikke bli kjedeligere.

Å bli eldre er krevende. Man kjenner det på kroppen, og man kan ikke være like barnslig som man kanskje ønsker. På mange måter blir alt litt verre både fysisk og psykisk. Samtidig har man gjerne funnet seg selv. Livet er i noenlunde balanse. Kanskje er man betraktelig klokere og har mer respekt hos andre enn man hadde da man eksempelvis var 25.

lenth_50aar_02_opstrms
Halvveis til 100, men fortsatt ganske kul. // Begge foto: Joakim Andreassen

For Lars Lenths del har dog ikke respekt vært mangelvare etter at han dukket opp på TV som fluefisker for et tosifret antall år siden. Sammen med Bård Tufte Johansen og Lars Nilssen tegnet han opp en ny sti. Han var med på å forme det som skulle bli en markant ny epoke i norsk fluefiskehistorie. Da både som ikon, forbilde og supernerdhelt for mang en allerede nerdete fluefisketenåring.

Når Lenth i dag fyller 50 år, synes vi det er verdt en liten markering i riksdekkende fluefiskemedier. Det til tross for at vi vet at han er en passelig tilbakeholden fyr som ikke gjør alt han kan for å figurere i rampelyset på daglig basis.

Så på vegne av hele Oppstrøms-redaksjonen;

Gratulerer med 50-årsdagen, Lars!

nb_NO