Man kan ha det verre. // Foto: Erik Nødtvedt / dryflyliving.com

God stemning i Gloppen

Sesongåpning er deilig samme hvilken art man søker, og årets første tur med gjengen er alltid litt ekstra hyggelig. Noe gutta i Dryflyliving skildrer fint.

Den årlige høstturen til Gloppen har etablert seg som en avslappende markering for at sjøørretsesongen har begynt for gjengen fra Dryflyliving (og deres konkurransefluefiskekompiser fra byen der alle prater drithøyt).

Artikkelen fortsetter under bildet.

dryflyliving_gloppen_01_opstrms
Sosial spey-kasting. Gloppen 2016. // Foto: Erik Nødtvedt / dryflyliving.com

– Endelig var det tid for sesongåpning, og denne gangen losset vi med oss hele elleve stykker. En herlig blanding av reindyrka hobby- og konkurransefiskere, forteller Haakon Roe til Oppstrøms.

Han legger til at helgen ble som den pleier å være.

– Noen drikker mer en andre, andre sier dem fortsatt ikke snorker – men gjør det likevel, det småkrangles om sengeplasser, og høylytte fiskeskrøner blir sovemedisin, sier Roe.

Det viktigste er uansett at alle som regel fyller kvoten (og litt til). Og da snakker vi ikke om innkjøp av snus og brennevin, siden Gloppen tross alt ikke er i Sverige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

dryflyliving_gloppen_04_opstrms
Roe med åpningsturkonkurransens vinnerfisk. Neida! // Foto: Erik Nødtvedt / dryflyliving.com

– Både stort og smått fikk kjenne på nettmaskene i år, og vi ønsket oss tilbake med en gang vi var på vei tilbake til Bergen, forteller Roe.

Det beroligende er at neste tur aldri er langt unna. Og at Gloppen ikke forsvinner.

– Fire timer i bil er uansett hakket mer deilig vel viten om at man fikk størst fisk av alle i årets første liksom-konkurranse, flirer Roe.

En aldri så liten humblebrag der altså. Men det får være greit så lenge tørrfluegjengen serverer oss hygge i form av levende bilder på såpass jevnlig basis.

nb_NO